Andrographis detoxikuje, je protivirový a čistí cévy

Andrographis Paniculate neboli Právenka latnatá slouží jako vysoce účinný antioxidant. Jedná se o významnou léčivou bylinu pocházející z Indie a ze Srí Lanky. Právenka se používá jako tonikum pro zdraví jater, které pomáhá regenerovat a detoxikovat játra po virové infekci a zároveň podporuje tvorbu žluči.

Právenka latnatá byla klinicky zkoumána a má podobné účinky jako Echinacea včetně toho je užívána jako širokospektrální přírodní antibiotikum. Její chuť je hořká a samotná rostlina obsahuje hořčiny-deoxyandrographolidy, andrographolidy a neoandrographolidy.

Původ Právenky latnaté

Jak už bylo zmíněno pochází z Indie a ze Srí Lanky, kde je dodnes součástí místní lidové medicíny. V Číně je dokonce uvedena v lékopisu Čínské lidové republiky a hojně je využívána i ve skandinávských zemích jako imunostimulační přípravek. Právenka latnatá se dále vyskytuje v zemích Asie, zejména v rovinatých oblastech, kde se v současnosti i nejvíce pěstuje. Krom toho na ni lze narazit i na Jávě, v Indii, Americe, Thajsku nebo Malajsii.

 

Zpět do obchodu